Skip to content →

Omaha hi-lo

Dersom du syntes vanlig Omaha hold’em blir for enkelt, så er omaha hi/lo noe for deg. Her er det nesten ingen grenser for antall kombinasjoner og muligheter, siden man ikke bare spiller om den høyeste hånden, men også om den laveste!

Denne varianten av Omaha krever egentlig at man har forstått spillet Omaha Hold’em. Reglene er identiske med de vanlige Omaha reglene, men man spiller i tillegg om den laveste hånden. Potten deles 50/50 mellom høy og lav hånd.

Det er noen faktorer som må være på plass for at en hånd skal kunne kvalifisere for å kunne regnes som lav:

  • Høyeste kort må ikke være over 8.
  • Like kort (par) regnes ikke med, man kan altså ikke ha ess-2-2-3-4
  • Den lave hånden må bestå av fem kort med forskjellig verdi.

MEN de fem kortene man benytter for lav hånd kan godt danne en straight eller en flush. Det er ganske vanlig at det ikke blir noen lav hånd, i de tilfeller går hle potten til den med den høyeste hånden.

Omaha hi-lo

Man må naturligvis benytte to kort på hånden både når man viser både den høye og den lave hånden. Man trenger ikke benytte de samme kortene for både den høye og den lave hånden man viser, men man kan godt benytte et eller to av kortene man har på hånden i begge variantene.

Siden man i omaha hi/lo deler potten mellom den høyeste og den laveste hånden, er det ikke nødvendigvis veldig lønnsomt å by veldig høyt om man har en god (høy) hånd og det er flere lave kort på bordet. Da kan man ofte ende opp med å vinne halvparten og dersom man er bare to… så er det samme beløp som man satset.

Derfor er det ofte mest lønnsomt å ha med flere spillere dersom man har bare høy eller bare lav hånd. Hånden som alle trakter etter i Omaha hi/lo kalles the wheel, eller hjulet, det er en stright med A-2-3-4-5. Det er best mulig lav hånd, samtidig som det er en svært god høy hånd. Mange kaster hånden før flopp dersom de ikke har et ess og et annet kort under 8, det er sjelden lønnsomt å spille mange hender hvor man spiller bare for å vinne den høye delen av potten,